Sosyal Medya

Dünya

Tutuklu Kırım Müslümanları Rusya’ya götürüldü

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da gözaltına alınan Müslümanlar 26 Mayıs Perşembe günü Rusya’ya götürüldü.



Rusya’nın Rostov-Na-Donu ÅŸehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yapılacak duruÅŸmaya 5 gün kala Kırımlı Müslümanlar Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev, Rostov’a sevk edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komitesi BaÅŸkanı Zair Smedlâyev, “Onlara baskı uygulamak amacı ile erken (götürüldü). Oradaki koÅŸullar daha sert” dedi.

qha'da yer alan habere göre, Rusya’da yasak olan “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında yargılanan Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev 2015 yılının Ocak ayında gözaltına alındı ve Rusya Ceza Kanunu’nun 205.5. maddesini (Rus mevzuatına göre terör örgütü olarak kabul edilen bir teÅŸkilatın faaliyetlerini düzenlemek ve böyle örgütün faaliyetlerinde yer almak) ihlal etmekle suçlanıyor. Ruslan Zeytullayev “uluslararası terör örgütü” organizatörü olmakla suçlanırken diÄŸer Müslümanlar bu örgütün üyeleri olmakla suçlanıyor.

Avukat Emil Kurbedinov, “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında gözaltına alınan Kırım Tatarlarının Rusya’nın Rostov-Na-Donu ÅŸehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yargılanacağını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.